mercredi 22 septembre 2010

LAMURIRI

 Urmare a diferitelor legende (si legendari) întâlnite pe web,l-am rugat pe interlocutorul nostru sa-si decline identitatea. Nu suportam lipsa de patriotism complet si integral,mai ales venind de la cineva cu trecut îndoielnic si viitot încetosat.  Cel mai simplu si mai la-ndemâna ne-a fost sa punem la îndoiala calitatea sa de fost legionar. A fost o idee buna,dar proasta : am primit la redactie o serie de fotografii. Totusi,o întrebare se impune. Daca acest contributor este atât de interesat de cuvinte si idei,cum mama naibii de face ca moaca-i este vizionabila în astfel de imagini ? Sa fie Photoshop ? Sa fie adevarul ? Sa existe,oare,oameni care stiu sa defileze,dar prefera sa scrie ? O fi Legiunea Straina producatoare (si) de oameni normali ? 

Sergent,sef de piesa,Republica Centrafricana,1998. 

     














Sergent-chef,sustinerea examenului pentru gradul de adjudant în cadrul grupului INVEX/ 1er R.P.I.Ma


Sergent,asteptându-i pe rusi sa intre in Kosovo.
Sergent,asteptându-i pe rusi sa intre in Kosovo.


Adjudant-chef,patrula într-un sat din Kapisa,Afghanistan,2009


Tot Kapisa,dar în 2007.Tot cu mortierele...unele obisnuinte nu dispar.


Cel mai mic si mai murdar,aici într-un exercitiu cu 13° R.D.P în 2009



Salt în tandem B-2 cu doamna si câine. Armata portugheza (doamna),danez (câinele). 





                      Alte timpuri : unele rele de tot. 




  Si acum,ca tot am rezolvat misterul lu' legionaru' -spune corespondentul nostru- mai lasati-o dracu' de teorie conform careia toti cei care va baga în seama sunt fie impostori,fie cretini,pentru simplu motiv ca va baga în seama. Nu vom vorbi niciodata despre ce si cum am facut în armata,ci despre ce si cum s-ar putea face si la noi ca lucrurile sa mearga asa cum trebuie. 
   Redactia noastra este de acord cu dânsul :  daca tot exista o parte a concetatenilor nostri care e interesata de problemele armatei si,în sens mai larg,ale fortelor de securitate,macar sa nu ne facem noi între noi de rahat si sa vorbim numai prostii,preamarind vremurile trecute în care devenisem un popor vânator de tacâmuri de pui caruia i se taia lumina si dormea în frig. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire