vendredi 28 janvier 2011

IMPOSTURA LA ROMÂNI. CU SI DESPRE MILITARI. Update : 31.01.11

 Totul a început cu o poza,pe un site. Cineva -un amic,banuiesc- mi-a trimis link-ul. Fotografia era asta :   iar textul,vedeti bine,spune Andrei Sandulescu din Afghanistan. (adica el e cel în uniforma din fotografie,sau el e cel care a facut fotografia) Adica e sau militar,sau corespondent de razboi.
Imaginea asa cum apare pe site-ul ziaristionline.
 Era mica fotografia aceea,dar dupa ce am purtat CIRAS-ul si Arktis-ul vreme de 18 luni nu am putut sa nu le recunosc. Uniforma franceza,Minimi-ul cu breteaua Kastinger...iar cel care aparea drept Sandulescu îmi parea cunoscut. Sau,m-am gândit,poate ca acel Sandulescu facuse fotografia... . Nu poti stii,nu ? Dar mi-am amintit de Tora si Rocco,de patrule,de altercatii cu diversi afghani (mi-am amintit...de parca astea se pot uita) si am decis sa sun un prieten. A facut cariera în public relation,acel prieten. Capitanul Jean-Gael LEFLEM,comandant adjunct al unui grup de commando-montagne de la armata regulata. În plus,de la vânatori de munte.


Cne. LEFLEM în operatiune,fotografiat de T. Goisque

Acelasi Cne. LEFLEM,dar pe care îl cheama Sandulescu.

Tot Cne. LEFLEM,tot în Afghanistan.



 Fotografiile se gasesc pe site-ul lui Thomas Goisque,fotograf profesionist : http://www.thomasgoisque-photo.com/site.php?page=reportages&spec=&id=9#
 Capitanul LEFLEM pe site-ul Ministerului Apararii...ala francez.  http://www.recrutement.terre.defense.gouv.fr/offre-rh-en-video/article/9-mur-videos/373-au-c-ur-bataille

 Capitanul LEFLEM fotografiat de Thomas Goisque. Capitanul LEFLEM în diferite ipostaze. Baiat dragut,cu priza la public. Si,de pe acelasi site,umilul Boribum pe vremea când rupeam bilete de intrare în Valea Alassay.

    
 Ei bine,dragii mei,tocmai pe baiatul ala dragut s-a gândit domnul Sandulescu sa-l transforme în materializarea dorintelor sale.Cu alte cuvinte,eu,capitanul Leflem si Andrei Sandulescu am fost în acelasi timp,în acelasi loc. Mai da-o-n pizda ma-sii de treaba !!! Eu îl stiu pe Sandulescu,i-am înteles problemele,dar îmbracat în uniforma mea...e prea mult. Ca s-a deghizat în politist român,nu ma deranjeaza. Ca s-a transformat în militar român,nici atât. Ca multi politisti si multi militari români îl iau drept unul de-al lor,nici asta nu ma deranjeaza. Ca povesteste oricui orice fel de prostii,si cu asta am reusit sa traiesc. Dar ca sa lase sa se înteleaga ca el ar fi acel militar din pozele de mai sus,sau ca el ar fi cel care l-a fotografiat,e mult prea mult pentru mine. Chiar si corespondentii de razboi îsi risca viata,iar pozele "lui Sandulescu",chiar daca sunt înghitite pe nemestecate de domnul Roncea,ziarist de meserie,pe mine ma enerveaza.Ma enerveaza,ca Afghanistanul ala mi-a mâncat multi ani de viata în acele optsprezece luni).
 N-o sa va mai plictisesc cu subiectul asta,ca lucrurile sunt simple : Sandulescu minte si când respira,domnul Roncea încearca sa scrie un articol,iar daca românii (militari sau politisti) nu sunt deranjati ca un impostor le flutura insigne de serviciu sau arme de plastic pe sub nas...ei bine,la mine e mai altfel. Eu tin si la uniforma pe care am purtat-o,si la camarazii cu care am servit.
 Va salut cu stima si cu drag,purtatori de uniforme românesti,si îmi permit sa va reamintesc : respectul începe cu sine. Daca va lasati infiltrati de tot soiul de poltroni,mintiti si murdariti,sa nu va mirati ca unii fac pipi pe voi,va taie lefurile si va rup statutul în doua. Aparati-va uniformele,memoria si imaginea. Pâna atunci,sa nu va mirati ca lumea râde de voi,si ca sunteti luati drept prosti de oricine. Dovada o aveti mai sus. 
 P.S Domnule Roncea,astept scuzele dumneavoastra. Nu în privat,ci în public. Acolo unde ati spus ca mint. Sau aici,unde va e mai la îndemâna. Militarii (aia adevarati) sunt galanti. Mai ales legionarii.
 Un adjudant chef (e.r) de la Legion Etrangere.
 Boribum pour les intimes.
 P.S 2 Sandulescu,te rog frumos sa traversezi pe trotuarul celalalt când ne-om mai întâlni. Joaca de-a Special Air Service-ul,de-a Politia româna,de-a Armata româna,astea le-am înteles: ai de-a face cu creduli,si te joci cu ei cum vrei. Pe asta cu Afghanistanul facut în uniforma mea,însa,nu o înghit.

 Update 31.01.2011 .  Nu e nici frumos si nici civilizat sa publici corespondenta privata. Dar,cum nu e vorba de o relatie civilizata ci  doar de o porcarie si cum -pe de alta parte- exista un adagiu care zice ca situatiile extrema cer masuri extreme,îmi permit sa public niste poze. Cine stie despre ce e vorba,întelege. Cine nu stie...are noroc.



Bineînteles ca toata lumea e proasta. Nimeni nu întelege asa cum trebuie iar viata merge înainte. Nu ? De asta e bine sa pastram "privat"-ul în privat si publicul sa nu-l luam în calcul. Prostim lumea în privat,si-n public vom cadea -de fiecare data- în picioare.  
Sictirium tremens.

13 commentaires:

  1. parfait, pas d'autres commentaires

    *cu acordul tau am sa preaiu si eu postul pe blogul personal, sunt fan al "subiectului" sau numelui propriu Sandulescu :)

    RépondreSupprimer
  2. Preluati,publicati,difuzati. Aici nu e vorba de un mitoman,ci de un porc ordinar.Liber la trapa.

    RépondreSupprimer
  3. Merci legionere! Le-am pus (si eu) pe FB. Bafta! Tim Ronin.

    RépondreSupprimer
  4. Trist dom'le, trist!! E de ras cu lacrimi. Voi realizati ce viata palpitanta duce Nea Sandel asta??

    RépondreSupprimer
  5. acum are un pic mai multe palpitații :D

    RépondreSupprimer
  6. Nu te-ai pripit deloc, Boribum. Demersul trebuia facut inainte si nu dupa. Roncea nu s-a grabit cu articolul respectiv, l-a cautat. Iar asemanarea sa cu AS este data de faptul ca amundoi combina putin adevar cu multa minciuna.

    http://www.exploziv-news.ro/basarabia-noastra/714-roncea-ohanesian-jos-labele-de-pe-marele-patriot-si-ilustru-om-de-cultura-romaneasca-academicianul-nicolae-dabija.html

    http://www.exploziv-news.ro/abc/771-stop-atacurilor-impotriva-serviciului-de-informatii-externe-si-specialistilor-militari-din-fortele-de-reactie-rapida-opriti-dezinformarile-mogulilor-anti-romani.html

    RépondreSupprimer
  7. Corect,Ronin. Chestia cu verificarea surselor ...chiar e o chestie.Momentan prefer sa ramân "urban" în atitudine.

    RépondreSupprimer
  8. Mai baieti de ce nu ii si spuneti "sarmanului" ca blogul asta nu imi apartine?!
    Nu mi se pare corect sa fiu eu vinovata de disputa voastra !
    DACA SE CONTINUA ASOCIEREA ACESTUI BLOG CU BLOGUL MEU VOI PROCEDA IN CONSECINTA ! MULTUMESC!

    RépondreSupprimer
  9. Asumati-va responsabilitatea ! Boribum stie ce dracu vorbesc ca si Tsafe!
    Din partea mea, dati-va in cap cat vreti dar nu aruncati pisica in curtea mea !
    FITI BARBATI CE DRACU !

    RépondreSupprimer
  10. hey surry, care ar fi consecința? lumineaza-ne :P pai ce sa-i spunem noi? la cate doctorate are nu ne permitem o abordare directa, decat in caz de ”Stejar, Extrem, Urgența” ai putea sa-i spui tu ca aceasta pluta are alt carmaci ;) sau ca tu plutesti pe pluta proprie si nu pe dopul lui Boribum ;)

    RépondreSupprimer
  11. http://www.ziaristionline.ro/2011/01/29/un-legionar-acuza-despre-impostura-agentilor-secreti-exclusiv-pe-ziaristi-online/

    Legionarul stim cine e. Exclusivul insa as zice ca e inclusiv.Astept sa vad curandul cu pricina.Boribum,devii o vedeta.Te rog numai sa nu apari la vreun show de TV.

    RépondreSupprimer
  12. Pentru Mihai : nici o grija,nu voi aparea la nici o emisiune,nici radio si nici TV. Chiar nu ma intereseaza publicitatea,mai ales când e vorba de mine.

    Pentru Surry : chiar nu e vina mea ca doctoranzii astia "care este" habar n-au sa citeasca. De actionat,actioneaza cum doresti,când doresti,unde doresti. Eu am o pluta facuta din dopuri (de sticle). Atâta tot. Fiecare cu pluta ma-sii,ca sa spun asa...

    RépondreSupprimer
  13. Ai dreptate ,de fapt habar nu am ce naiba sa mai cred.Eu stiu ca eram "balacarita" ,si nu stiam ce dracu facusem mai ales ca in saptamana respectiva nu eram in Bucuresti!
    Nu aveam net,etc,si nici chiar chef sa ma joc de-a nu stiu ce !
    Cat despre majusculele folosite ,nu te supara ca le folosesc nu o fac ostentativ!

    RépondreSupprimer